Cernavodă Unit 1 Refurbishment Suppliers’ Day

Membrii ai echipei TAKT Recruitment au fost prezenți în cadrul evenimentului Cernavodă Unit 1 Refurbishment Suppliers’ Day desfășurat pe parcursul a două zile 20-21 septembrie 2022 în București. Evenimentul a fost organizat de Nuclearelectrica și ROMATOM, împreună cu SNC-Lavalin, ANSALDO Nucleare și GE Steam Power.

Evenimentul a fost conceput în jurul Proiectului de Retehnologizare a Unității 1 a Centralei Nucleare Cernavodă și a avut ca scop principal reunirea principalilor jucători locali si internaționali din industria nucleară. Aceste companii specializate au posibilitatea de a produce și furniza echipamente dedicate retehnologizării centralelor nucleare.

Centrala nucleară de la Cernavoda joacă un rol esențial în furnizarea a 1.400 MW de energie fără CO2 pentru țara noastră, valoare care reprezintă aproximativ 20% din totalul energiei electrice din România. Conform Nuclearelectrica, în baza unui studiu realizat de ROMATOM care analizează capacitatea industriei nucleare românești de a participa la dezvoltarea programului nuclear românesc, se estimează că potențialul de participare cu bunurile și serviciile identificate în acest studiu poate fi evaluat la aproximativ 1-1,6 miliarde de euro, ceea ce ar reprezenta între 25% și 40% din valoarea totală a Contractului de Inginerie, Achiziție, Construcție și Punere în funcțiune, reprezentând astfel o contribuție semnificativă cu impact major asupra economiei naționale.

Supplier’s Day a oferit o oportunitate excelentă pentru părțile interesate de a discuta despre noi parteneriate. În cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții Ansaldo Nucleare, Ansaldo Energia, GE Power și SNC-Lavalin, TAKT Recruitment & Outsourcing a prezentat propunerea sa de a susține eforturile companiilor din industrie prin asigurarea necesarului de forță de muncă calificată, specializată pe procedurile necesare în cadrul derulării unor proiecte precum cel de la Centrala Nucleara Cernavodă. Există astfel posibilitatea de a forma echipe de sudori și lăcătuși mecanici, sablatori, montatori, automatiști, precum și personal înalt calificat precum inspectori QA/QC, inspectori sudură și echipe control NDT.

logo

We will call you back if the call is received outside business hours. Calls may be recorded.

logo

We will call you back if the call is received outside business hours. Calls may be recorded.