Cum obtii permisul de sedere pentru personal non UE in Romania?

Companiile romanesti au inceput sa isi extinda orizonturile in cautarea fortei de munca, iar un numar crescand se orienteaza catre muncitorii din Asia. Avantajele sunt numeroase, insa multe firme se confrunta cu un proces perceput ca fiind anevoios si timp consumator, fapt care descurajeaza angajatorii.

Pentru a obtine un permis de munca in Romania, este esential sa indeplinesti toate cerintele legale si sa urmezi procedurile stabilite de autoritati, asigurandu-te ca toate documentele necesare, inclusiv cele legate de calificarile profesionale, sunt completate corect si depuse in timp util.

Dificultatea acestui proces se datoreaza, in mare parte, lipsei de familiaritate cu procedurile legale si cu necesitatea obtinerii diverselor acte, precum avizul de angajare. Cu toate acestea, aceasta bariera poate fi usor depasita printr-o solutie simpla si eficienta: colaborarea cu o agentie de recrutare specializata.

Apeland la serviciile de outsourcing unei astfel de agentii, companiile pot evita bataile de cap asociate cu procesul si pot beneficia de o tranzactie fluida si fara probleme. Agentia se va ocupa de toate formalitatile, asigurandu-se ca muncitorul strain poate lucra in Romania in conformitate cu legea.

Pentru a asigura o integrare reusita si eficienta a muncitorilor straini, este esential ca angajatorii sa aiba o intelegere de baza asupra procesului. Acest lucru implica nu doar cunoasterea rolului agentiei de recrutare, ci si intelegerea etapelor prin care trece un muncitor pana ajunge sa contribuie la succesul unei companii din Romania.

Permis de sedere in Romania pentru straini: Cum sa il obtii in 2023
Cere oferta recrutare

Avizul de angajare, pas obligatoriu în recrutarea de personal non-UE

Pentru a asigura angajarea legala a muncitorilor din Asia in Romania, un element indispensabil este avizul de angajare.

Este de datoria fiecarui angajat sa poata confirma, in orice clipa, statutul sau legal in tara noastra. In acest sens, avizul de angajare si permisul de sedere pentru munca devin piloni centrali.

Permisul de sedere, pasul obligatoriu dupa sosirea in tara

Documente necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania

Pentru strainii care doresc sa lucreze in Romania, obtinerea permisului de sedere este un pas obligatoriu. 

Procesul de obtinere a permisului este coordonat de Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI), care se asigura de veridicitatea si completenitatea documentelor depuse.

Dupa obtinerea permisului de sedere, titularul poate fi identificat prin acesta in Romania. Permisul va contine informatii precum identitatea muncitorului, adresa unde acesta locuieste, durata si scopul sederii.

De ce merita sa angajezi forta de munca asiatica in Romania?

Un avantaj major al angajarii fortei de munca din Asia este stabilitatea. Odata indeplinite toate cerintele legale, acesti muncitori tind sa fie mai fideli, ramanand alaturi de companie pentru perioade lungi.

Muncitorii asiatici aduc cu ei nu doar mana de lucru, ci si un set unic de aptitudini care pot stimula dezvoltarea unei afaceri. Fidelitatea si dedicarea lor pot fi un atu valoros, oferindu-ti un avantaj competitiv. Nu va trebui sa te preocupi constant de recrutare, ci te vei putea baza pe un personal stabil.

logo

Va vom suna inapoi dacă apelul este primit in afara orelor de program. Apelurile ar putea fi inregistrate.

logo

Va vom suna inapoi dacă apelul este primit in afara orelor de program. Apelurile ar putea fi inregistrate.