Valoarea calificarilor recunoscute pentru lucratorii migranti: Conferinta OIM din Colombo

Valoarea calificărilor recunoscute pentru lucrătorii migranți: Conferința OIM din Colombo

Tema sedintei OIM (Organizatia internationala a muncii) de la Colombo, Sri Lanka, a fost importanta recunoasterii competentelor si calificarilor pentru lucratorii migranti.

La conferinta au participat demnitari importanti din Orientul Mijlociu si Asia de Sud. In calitate de expert in constructii, am vorbit despre importanta comunicarii dintre asociatiile patronale din tarile de destinatie si agentiile de recrutare si calificare din tarile de origine, cum ar fi India.

Desi lucratorii migranti pot detine o anumita forma de calificare, se poate pune intrebarea calitatii lor. Le vor fi recunoscute competentele si calificarile de catre angajatori? Norma pana la momentul de fata a fost ca majoritatea angajatilor din Golf nu recunosc certificarea de la nicio entitate indiana. Prefera sa efectueze ei insisi un test in meseria respectiva pentru a evalua abilitatile si competentele lucratorilor indieni. In mod traditional, asteptarile din partea angajatorilor erau scazute; nu li se cerea nimic in afara unei modalitati de formare si gestiune care trebuia intreprinsa in proiecte cu scopul de a creste performanta si productivitatea fortei de munca indiene importate.

Una dintre cele mai mari provocari care trebuie abordate este intelegerea diferentei dintre aptitudini si competente. Desi testarea in meserie pare sa ateste ca lucratorii au competentele necesare, discutiile noastre cu angajatorii au aratat ca, chiar si in recrutarea lucratorilor experimentati, nivelurile de productivitate pot fi sub asteptari. Acest lucru este cauzat de lipsa competentelor si abilitatilor necesare. Cu alte cuvinte, lucratorii indieni, in acest caz, nu au capacitatea de a evalua si de a planifica in mod specific fiecare sarcina pentru a indeplini obiectivele.

Sfaturi pentru participantii la conferinta

  • Ar trebui sa existe o colaborare intre tarile care trimit lucratorii si cele care ii primesc.
  • Crearea unui comitet director care sa supravegheze si sa gestioneze procesul de colaborare.
  • Elaborarea unui curriculum de formare care sa duca la recunoasterea reciproca a competentelor.
  • Furnizorii de cursuri de formare a fortei de munca din tarile de origine, cum ar fi India, ar trebui sa aiba certificate.
  • Companiilor de recrutare nu ar trebui sa li se permita sa intre in domeniul formarii aptitudinilor.
  • Standardizarea procedurilor de formare si evaluare a lucratorilor indieni.
  • Angajatorii trebuie sa ofere formare „la locul de munca”, care sa duca la imbunatatirea competentelor si calificarilor locale.

Cere oferta recrutare
logo

Va vom suna inapoi dacă apelul este primit in afara orelor de program. Apelurile ar putea fi inregistrate.

logo

Va vom suna inapoi dacă apelul este primit in afara orelor de program. Apelurile ar putea fi inregistrate.