Managementul competentelor si al resurselor

SKILLING AND RESOURCE MANAGEMENT 2012

In 2012, companiei noastre sora Snathe Qatar i-a fost atribuit un contract de consultanta de catre Al Khayyat Contracting (KCT), unul dintre cei mai mari contractanti din Qatar, pentru a-i ajuta sa dezvolte un program de management al competentelor si resurselor pentru o forta de munca care include 12.000 de angajati.

Sfera activitatii noastre a inclus:

  • Conceperea si construirea unui centru de formare de ultima generatie in cadrul prestigiosului proiect Mall of Qatar;
  • Crearea programelor modulare de instruire si evaluare pentru managementul de mijloc, supraveghetori si lucratori calificati;
  • Test practic si formarea a 6.000 de lucratori in constructii civile;
  • Certificarea fortei de munca in conformitate cu un proces standardizat de evaluare bazat pe abilitati si competente;
  • Evaluarea si formarea tuturor supraveghetorilor din prima linie;
  • Responsabil pentru selectarea si recrutarea lucratorilor din India;
  • Restructurarea fortei de munca in echipe de marime fixă;
  • Crearea si gestionarea departamentului de resurse de munca, care ar fi responsabil de mobilitatea, gestionarea si performanta fortei de munca.

Era o sarcina uriasa. Am recrutat experti internationali care au aveau in palmares obtinerea rezultatelor. Pe parcursul unei perioade de 12 luni, echipa a vizitat proiecte, a testat lucratorii pentru a evalua aptitudinile si competentele si a conceput programe modulare de instruire care au oferit cunostintelor practice care duc la imbunatatirea competentelor. Am reusit sa indeplinim toate obiectivele si sa predam cu succes proiectul catre KCT. Au fost furnizate manuale tehnice detaliate pas cu pas, permitand echipei KCT sa gestioneze fara probleme departamentul de resurse umane.

Factorul critic pentru noi a fost sa asiguram o rentabilitate sanatoasa a investitiei pentru clientul nostru. Am obtinut acest lucru asigurandu-ne ca am incorporat in procesele noastre sisteme care semnaleaza continuu eventualele piedici, masurand performanta si furnizand solutii imediate care sa duca la optimizarea maxima a tuturor aspectelor din ciclul de viata al proiectului.

In sectorul constructiilor din CCG, cea mai mare problema cu care se confrunta angajatorii este lupta pentru recrutarea lucratorilor care poseda un nivel corect de competente. Lipsa calificarilor reciproc recunoscute a condus la un sistem bazat pe o productivitate scazuta cauzata de competentele slabe. Pentru a depasi aceasta problema, rationamentul a fost recrutarea unor volume mari de lucratori necalificati si semi-calificati cu salariu scazut. Rezultatul este ca niciuna dintre tarile de origine sau de destinatie nu s-a axat pe instruiri si calificari recunoscute.

Grupul nostru a aparut ca deschizator de drumuri si lideri in formarea competentelor si managementul schimbarii. Prin colaborarea cu clientii din cadrul GCC, am introdus strategii care au imbunatatit cu succes productivitatea. Documentatiile noastre standard de instruire si evaluare si sabloanele pentru managementul performantei au creat o schimbare de mentalitate atat pentru angajatori, cat si pentru angajati.

Cere oferta recrutare
logo

Va vom suna inapoi dacă apelul este primit in afara orelor de program. Apelurile ar putea fi inregistrate.

logo

Va vom suna inapoi dacă apelul este primit in afara orelor de program. Apelurile ar putea fi inregistrate.